روشهایی برای به خاطر سپردن لغات زبان انگلیسی

در زمینه یادگیری زبان انگلیسی یکی از مشکلترین قسمت ها، یادگیری و به خاطر سپردن کلمات است. اگر در کلاسهای زبان 

بهترین موسسه زبان انگلیسی شرکت میکنید، قطعا روشهای مختلفی را به شما معرفی کردند. اما اگر خودتان شروع به یادگیری زبان انگلیسی کرده اید، بهتر است با روشهای معرفی شده آشنا شوید.

قبل از معرفی روشها به شما پیشنهاد میکنیم که 

بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی رابرای یادگیری انتخاب کنید. البته قبل از هرچیزی هدف خود را تعیین کنید. هدف شما هرچه باشد،

موسسه زبان انگلیسی به شما در این را کمک خواهد کرد.

آموزشگاه زبان انگلیسی از هر لحلظ در بادگیری شما را ساپورت میکند. پشتیبانی از شما کار

بهترین موسسه زبان است که این روزها بیشتر 

آموزشگاه زبان به آن توجه میکنند.

در این مقاله سعی داریم شما مخاطبان عزیز را با نکات و روش های یادگیری چگونگی به خاطر سپردن لغات زبان انگلیسی آشنا کنیم. در ادامه به بررسی تعدادی از راه ها و شیوه های آن می پردازیم.

همواره توجه داشته باشید که انسان ها از نظر علایق، استعداد، هوش، حوصله و سلیقه با یکدیگر متفاوت می باشند. پس اگر در هر زمینه ای و در یادگیری هر موضوعی، روشی را امتحان کردید و به نتیجه مورد انتظار نرسیدید هرگز دلسرد نشوید و حتما روش دیگری را امتحان کنید چرا که هیچ کدام از این روش ها قراردادی نیستند و بنا به تجربه افراد مختلفی با خصوصیات متفاوت به نتیجه رسیده اند.

حال به معرفی چند روش برای کمک به یادگیری و به خاطر سپردن لغات زبان انگلیسی می پردازیم :

فلش کارت

به خاطر سپردن لغات یک زبان خارجی می تواند یکی از قسمت های خسته کننده در آموزش زبان باشد پس باید آن را مفرح و جالب کنیم. استفاده از کارتهای نمایش یا فلش کارت یکی از سریعترین روش برای مرور لغاتی است که نیاز به تکرار دارند. این روش بسیار تاثیر گذار و در عین حال کم هزینه است.

روش کار بدین گونه است که باید یک سری از کارت های مقوایی ترجیحا رنگی، در اندازه‌ای که در جیب جا شود تهیه ‌کنید. در یک طرف آن لغت انگلیسی را می‌نویسید و در طرف دیگر کارت معنی آن را به فارسی بنویسید. در حالی که کارتها را مرور می‌کنید، لغات را به دو دسته تقسیم ‌کنید.

1- لغاتی که معنی آن را فوراً به یاد می‌آورید.

2- لغاتی که به راحتی نمی‌توانید معنی آن را به یاد بیاورید.

با مرور لغاتی که هنوز به آنها تسلط پیدا نکرده‌اید تا زمانی ادامه ‌دهید تا اینکه مطمئن شوید آنها را به خوبی فرا گرفته‌اید.

دفتر لغت

سعی کنید حتماً یک دفتر لغت مناسب تهیه کنید و هر زمانی که به لغت جدیدی برخوردید آن را در دفترلغت یادداشت کنید. تنها به نوشتن لغات و معنی آنها بسنده نکنید.

بعضی از مواردی که می‌توان در دفترلغت ثبت کرد عبارتند از: توضیح انگلیسی معنی لغت، مترادف لغات، متضاد لغات، تصاویر مربوطه، جملات نمونه (به انگلیسی)، علائم فونتیک، نوع کلمه (اسم، فعل، مصدر و …)، نکات گرامری، کلمات هم خانواده و ….


کارهای دیگری نیز برای تقویت انگیزه می توانید انجام دهید: به طور مثال می‌توانید خودتان با لغات جدید جمله بسازید و یادداشت کنید و یا صفحاتی از دفتر لغات را به مختص موضوعاتی خاص قرار دهید. به عنوان نمونه : رنگها و اشکال، حیوانات، پول، مسافرت، غذاها و میوه ها و ….

برای تقویت مهارت های یادگیری از متن به چگونگی استفاده از کلمات دقت کنید. با استفاده از روش های مختلف یادگیری یک کلمه را جستجو و بررسی کنید. مثلا با استفاده از ریشه کلمات، متضاد، مترادف، کلمات قبل و بعد درمتن و…….

غالبا سعی کنید جملات و پاراگرافهای کوتاه را مطالعه و کنید: حفظ کردن لغات به تنهایی کفایت نمی کند. شما باید توانایی این را داشته باشید که جایگاه لغات در جمله را به شکلی درست تشخیص دهید و کاربرد آن نیز فرا گیرید. به همین دلیل باید همیشه جملات و پاراگرافهای کوتاه را مورد مطالعه و بررسی قرار دهید.

تهیه فهرستی روزمره از واژگان و مرور روزانه آنها در یادگیری زبان نقش به سزایی ندارد و اینکه صرفا بخواهید لغات و کلمات را حفظ کنید اشتباه نه چندان کوچکی است. حتما به صورت مداوم این لغات و کلمات را در جملات و پاراگرافها ببینید و بخوانید. هر زمانی که به لغت جدیدی برخوردید، سعی کنید آن را در قالب یک جمله قرار دهید و جملات جدیدی را که این لغت در آن قرار دارد را کشف کنید.

تصویر سازی ذهنی

در این روش شما لغات انگلیسی را با لغات فارسی که تلفظ یا املای مشابهی دارند، به نحوی مرتبط می کنید که ااماً شاید از نظر معنایی با هم هیچ ارتباطی نداشته باشند. به عنوان نمونه اگر شما برای اولین بار به لغت cursory (کرسری: به معنی سرسری – از روی عجله) برخوردید، متوجه می‌شوید که تلفظ آن شبیه خود کلمه ” سرسری ” در فارسی است.

یا مثلا کلمه entourage ( این + تورج به معنی محیط – اطرافیان ) برای تصویر سازی می توانید از این جمله استفاده کنید ” این تورج معلوم نیست چند نفر دوست و اشنا داره و محیطی که میگرده چجوریه!!

مثالی دیگر : کلمه shatter ( شاتر به معنی خورد کردن – داغون کردن – شکستن ) برای تصویر سازی می توانید از این جمله استفاده کنید ” رفتم نونوایی یکی بی نوبت اومد نون بگیره شاطر قاطی کرد زد همه چی رو خورد و داغون کرد

این شیوه و تکنیک به شما یاری می‌کند که هر چه بهتر معانی لغات را بخاطر بسپارید. همچنین تجربه نشان داده که هر‌چقدر تصویر ساخته شده در ذهن شما عجیب‌تر باشد، یاد آوری آن لغت آسانتر خواهد بود.

فیلم

همانطور که در مقاله آموزش زبان انگلیسی از طریق تماشای فیلم نیز بیان گردید تماشای فیلم می تواند کمک به سزایی در گسترش دایره لغات شما داشته باشد. گفته شد که اگر شما به طور میانگین در هفته 3 فیلم تماشا کنید و در هر فیلم تنها حداقل 10 کلمه جدید یاد بگیرید بعد از حدود 6 ماه نزدیک به 700 لغت و اصطلاح جدید به دانش زبان خود افزوده اید. توجه داشته باشید این مقدار حداقل لغاتی می باشد که شما تنها با صرف کمترین هزینه و انجام یک فرآیند لذت بخش به دست آورده اید.

TED TALK

پس تماشای فیلم برای آموزش زبان و یادگیری لغات را با این روش دست کم نگیرید.

مطالعه

شما می‌توانید دایره لغات خود را با مطالعه آزاد گسترش دهید، گر چه اغلب زبان‌شناسان معتقدند که در ابتدا باید حداقل بین 3000 تا 5000 لغت و هم خانواده یا مترادف‌های آنها را فرا بگیرید تا این توانایی را داشته باشید که معنی دقیق لغات را با توجه به متن آن درک کنیم. پس تا جایی که امکان دارد وقت آزاد خود را برای مطالعه متن‌های انگلیسی مثل داستانهای کوتاه، اخبار و مقالات و … اختصاص دهید.

وقتی به لغت جدیدی بر می‌خورید، نخست سعی کنید معنی آن را از طریق بقیه متن و معنی کلی متن حدس بزنید و سپس اگر موفق نشدید با مراجعه به دیکشنری معنی دقیق آن را پیدا کنید.

بسیاری از کلمات و لغات از متن آموخته می شود. هر چه بیشتر در معرض واژگان قرار بگیرید لغات بیشتری یاد می گیرید. حفظ لغت به تنهایی کافی نیست. بلکه باید شما توانایی این را داشته باشید که جایگاه لغت در جمله را به شکل صحیح تشخیص دهید و کاربرد آن یاد بگیرید. به این منظور باید اکثرا جملات و پاراگرافهای کوتاه را مطالعه کنید.


منبع : 

موسسه زبان ایران اروپا



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها